2009-11-04

childrens museum....

...var vi på igår, jag, barnen och Fredriks arbetskamrats fru och hennes barn. Mycket roligt och väldigt uppskattat av Albin och Elton. Här var tre olika våningar med massa skoj. Vatten expriment, prova på att spela in film, bollkanoner, rymden, musikrum och massa massa mer. Hela dagen var vi här och när det var dags att bege sig hemmåt igen, var vi ganska trötta! Men eftersom museet bara ligger tre tunnebane stopp från Freddes jobb fick vi ju passa på att åka upp och hälsa på honom. Så det gjorde vi, barnen skulle såklart dricka varm chocklad vilket är tradition varje gång vi är på Freddes jobb i Lund, så det skulle dem såklart göra här med. Efter en rundtur och varm chocklad i Glas tower (byggnaden heter så) var det färdigjobbat för Fredde, så vi gick ut och tog en bit mat, för att sedan hoppa in i en taxi och bege oss hem.
När jag ändå nämner vårt hem här, måste jag bara säga att vi har fått det sååå fint. Massa fina växter och ljustakar och sånt mys, så Ritsvalls ni känner kanske igen en del från våra bilder här från lägenheten! tack så mycket vi blev jätte jätte glada!!!
Det brukar gå lite längre mellan gånger när jag skriver nu, så jag lägger upp lite bilder från gårdagen men även lite från veckan som gått!




( Två trötta killar efter en dag med massa höstpyssel här hemma)



(När vi var ute och plockade löv, till vårt höstpyssel började det att dugga lite på vägen hem, då kan det vara bra att ha ett löv som skydd)




(Elton plockar löv och pinnar till vårt pyssel)



( Albin plockar löv och pinnar till vårt pyssel)

( En härlig morgon tog vi frukosten till en park)

( mysigt)

( Vi är ute och äter en go middag)


( childrens museum)

( Albin trampar på, för att få bollarna att röra på sig)

( Albin provar på att bygga hus, här lägger han taket, sen kaklade och målade dem huset med såklart)


( Här målas det)


( Albin som astonaut)




( Elton imponeras över hur bollarna kunde sväva i luften utan några snören)


( Albin och Elton i världens häftigaste kök, här inne kunde man spela på alla grytor och kastruller, allt för att prova på att göra sin egen musik)

(Elton är med på film)

(Här fick man välja vilket yrke man vill jobba med, för att sedan göra sitt eget visitkort)

(Albin styr rympdskeppet

( Barnen med Fredriks arbetsplats i bakgrunden)

(Juldekorationerna har börjat så "smått" här)

3 kommentarer:

  1. Hej på er!! Vilket roligt museum, där skulle jag med kunnat roat mej:)) Ville mest säga att de första flingorna kom igår..../S

    SvaraRadera
  2. åhh vad mysigt!! Längtar tills det kommer lite här me, men det känns som det dröjer, det är ganska varmt här fortfarande igår vad det väl typ 19, men det växlar ganska drastiskt dagen innan var det minus.... hmm ganska svårt att veta hur man ska klä sig.....

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia och familjen! Så skoj att följa er på bloggen och att våra saker kommer till nytta. Så fint ni har det! Det är så trevligt att tänka tillbaks på våran tid där nere... jag saknar det ibland! Saknar er också! Men vi får ta ígen det när ni kommer hem till Sverige igen. Då har vi dubbelt så mycket att prata om.... En stor kram till er alla från mig och små killarna i Sverige

    Uffe tyckte det var jätte trevligt att träffa er!

    SvaraRadera