2010-02-19

Våren på gång i Seoul?

Ja, just nu är det lördag morgon här i Seoul.
Idag är Fia och Jennie på utflykt till DMZ för att titta på gränsen och Nord-Koreanerna. Tredje gången gilt för Fia att åka upp där, men denna gången blir det en hel dag dvs. även en tur till Panmunjeom som är den "riktiga" gränsen där man faktiskt kan se Nord-koreanska militärer.
Fia och Jennie var nog lagom trötta imorse. Bussen kom och hämtade dem kvart över 7 i morse. Kanske inte så tidigt, men gårdagen bjöd på Kinesisk restaurang på kvällen, en god kopp kaffe på ett fik nere i Coex mall och senare även ett glas vin uppe på rummet. Vi kom nog inte i säng förrän klockan var över 2. Kan erkänna att jag var ganska nöjd att få ligga kvar i sängen och sova när klockan ringde :). Barnen sov till 9 och ligger nu i soffan och tittar på Karlsson på taket och äter frukost.

Annars är det fullt om om dagarna nu när Jennie är här. Här nere på COEX Mall ligger som sagt ett par butiker att gå i så Jennie, Fia och barnen har att göra om dagarna. De har också hunnit med att åka en runda till Namdaemun, en stor utomhus marknad för kläder och väskor. Så klart handlades det strumpor och underkläder där.

Igår var Albin och Eltons kompis Amy på besök från Fraser hotellet. Tydligen hade det strulat till sig med hennes nanny så hon fick vara här hela dagen. Barnen var så klart överlyckliga och lekte hela dagen. De var även och tittade på akvariumet som ligger här nere i Coex.

Vädret börjar nog blir lite bättre nu här. Sen Sven och Hilfrid var här har det varit riktigt svin-kallt faktiskt, mellan 0 och -10 varje dag, brrrr. Fördelen här är att det inte har varit så mycket snö, trots att det har varit mer snö än vanligt här i Seoul. När Johan åkte hem låg det ju faktiskt runt 10-15 cm inne i stan vilket tydligen är väldigt ovanligt. Iallfall, det känns som det är på gång att vända nu. Idag har de lovat runt 5-7 grader, jag tittar ut och det är klar blå himmel (vilket det oftast är) så det kan bli riktigt lovande. Frammåt veckan har de lovat runt 10-15 grader vilket är j*kligt välkommande. Ska bli skönt att kunna vara ute lite igen faktiskt. Blir det så här så kanske vi hinner se lite av våren här i Seoul innan vi lämnar i Mars.

Ikväll blir nog till att gå ut och käka något gott, kanske kinesiskt idag med. Sen imorgon så är det lille Eltons födelsedag. Då blir han en "stor kille" och fyller 3 år ! Det ska firas med tårta och paket!

/Fredrik

3 kommentarer:

  1. Stanna kvar i natt har vi fått mer snö,är snart uppe i en halv meter och mer har dom lovat.Roligt för flickorna att dom får komma ända upp till gränsen,ett för mig oförglömligt minne.Som Ni säkert vet går det lite upp och ner i OS för oss. Som Ni vet har vi planer på en resa ner i Europa,men det får bli lite bättre väder.Nu gåller snöskottning Vi riner i morgon och grattar den Lille.Sköt om Er.FoF

    SvaraRadera
  2. Akta er för Nordkoreanerna bara! ;) Grattis Elton på 3-årsdagen!

    SvaraRadera
  3. Ett stort GRATTIS Elton på din 3-årsdag. Hoppas din födelsedag varit riktigt bra, med massor av paket o god tårta!
    Kramar från oss på 4:an.

    SvaraRadera