2009-10-26

Olympia parken

I helgen var vi med Fredriks arbetskamrat och hans familj i olympia parken. Här var en stor vetenskaps mässa för barn, så det gillade Albin och Elton. Det fanns väl cirka 70 olika bås man kunde gå runt och testa olika saker. Man kunde bland annat kika med en stjärnkikare, och prova på en massa expriement.




( Albin testar stjärnkikaren)
Inne i olympia parken finns det även matställen, vi tog förstås det som var bäst anpassat för barnen. Go mat och massivs med lek. Ett mini lekland, där man satt i mitten och åt, på så vis hade man hela tiden uppsikt på barnen.(Toaletterna var anpassade för barnen)






Vi passade på att hyra cyklar som man kunde cykla runt med i hela parken. En mycket vacker park och nu framför allt alla dessa helt fantastiska färger på alla träd. Det ser helt overkligt ut med dessa röd färgade och gulfärgade träd som speglas mot det alldeles stilla vattnet, åhh det var verkligen jätte fint.





I parken träffade vi även på en av tjejerna som jobbar här på hotellet. När vi berättat för henne hur vi tog oss dit skrattade hon och sa att man inte alls behövde byta tunnelbana 3 gånger för att komma dit, där finns en som går direkt från Insadong.....hmmmm.... Ja ja alltid lär man sig nått. Nu kanske man tänker att det inte är så märkvärdigt att byta tunnelbana 3 gånger, men det är en jäkla massa meck.... upp och ner för trappor in i hiss och inse att man kom på fel sida, in i en annan hiss dubbelkolla vad hette nu stället vi ska åka mot, in i tåget räkna hur många stop osv osv.... ja ja nu vet vi det, för vi lär ju åka dit fler gånger....





Igår hade vi en liten mini julafton här, för vi fick paket från Sverige. Marabou chocklad, Ahlgrens bilar, simmringar och badpuffar som är helt omöjligt att få tag i här, lite tidningar böcker, filmer, ja där var det mesta!!!! Det låg en lapp på vårt rum när vi kom upp efter frukosten att vi hade ett paket att hämta. Barnen blev ju jätte glada så vi rusade ner direkt, men personalen kunde inte riktgt förstå varför jag skulle bära detta paket själv som för övrigt var stort som ett blöjpaket och vägde 5 kilo..... Det kändes inte som en så stor utmaning faktiskt och jag förklarade att vi visste att där var svenskt godis så vi ville gärna ta det nu medetsamma. haha man blir verkligen bortskämd här.....



(Albin och Elton har såklart fått egna pinnar, barnpinnar,det går alldeles utmärkt att äta med dem)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar