2009-09-18

Aj aj aj......

..... efter gårdagens utflykt värkte fötterna ganska bra och vi var ju rätt trötta.... ALLA koreanska kvinnor går i högklackat och jag skulle ju inte vara sämre jag, hmm hur orkar dem? Jag får nog träna en del om jag ska orka med det i fortsättningen.

Vi var på ett JÄTTE stort shopping centrum igår och här fanns en jätte stor leksaks affär, den fick vi ju så klart spendera några timmar i!! För övrigt var shopping centrumet 9 våningar högt och bestod endast av affärer så som Gucci, DKNY, Ralph Lauren, Armani ja ni förstår säkert..... men som sagt i 9 våningar och bara denna typ av affärer!!!!

Vi tog tunnelbanan dit. Jag har inte så mycket erfarenheter av tunnelbanor merän än några helger i Sockholm, men detta var helt annat ifrån STHLM tbana, här var rent, snyggt, stora glas partier som en vägg framför rälsen, som öppnades upp när tåget hade stannat!! På vissa stopp fanns där även affärer så klart! Överallt är det fin marmor och på vissa ställen vackra fontäner som lyser upp jätte fint!

Det var även kul att se, så fort det kom in en människa på tåget som var äldre än en själv reste sig direkt denna person upp och erbjöd sin plats. Att en medelålders människa i Sverige gör det kan väl även hända i Sverige, men när ett gäng killar i 17 års åldern gör det är det nästan så man blir förstummad, och så fungerar det verkligen här!!!!!

Albin och Elton var i chock tillstånd för ett tag när vi begav oss ut. Alla människor vill känna på deras hår och titta på dem. Eftersom alla i princip vill prata med dem också har Albin redan nu blivit en hejare på engelska. Dem flesta frågar samma frågor och Albin har nog lärt sig dem flesta, som var dem kommer ifrån, vad dem heter hur gammla dem är...... Så nu förstår han de vanligaste frågorna och kan för det mesta svara på dem. Bye bye och Thanks säger vi ganska ofta här och även Elton har annamat dessa ord och sa bye bye till Fredrik utan Elton själv tänkte på vad han sa....... Man ser hur snabbt barnen lär sig, det är kul!!!

När vi gick på tunnelbanan reste sig folket även där för oss och erbjöd sina platser, det känns så konstigt allt sånt, men man vänjer väl sig, hoppas jag. :)

Här finns dock en sak om är irriterande,när man går in i en affär, går alltid en personal efter en. Så fort man tar i en tröja eller liknade går dem efter en. Dem vill vekligen bara vara snälla och hjälpsamma, finnas till hands så fort man behöver fråga något, det blir som att få en personal shopper. Och det är ju förstås jätte trevligt, men det är jäkligt jobbigt. Det är inte så att dem på någotvis är tjatiga eller så utan som sagt dem vill nog bara vara hjälpsamma. Men ibland vill man ju bara gå in i affären mest för att kolla lite speciellt när det gäller dem affärerna vi var i igår!!! Vi är ju mer vana vid att man säger till när man behöver hjälp och det får jag nog säga är mycket skönare att ha det så.

När vi kom tillbaka till hotellet hade vi såklart en stor påse från leksaks affären med oss. Då kommer genast personalen och erbjuder sig att bära upp den till rummet, det är svårt att lära sig att leva detta livet. Man tycker att det låter lyxigt och det är det ju verkligen, men när man inte är van vid det känns det lite konstigt!!! En annan är ju van att springa med halv söndriga Maxi eller Kvantum påsar upp och ner från trappor sen man bodde i lägenhet. Men man får väl lära sig att slappna av och njuta över detta!!

Nu ska jag går ner en runda till gymmet. Detta skulle du ha gillat Jennie, det är bara att ta hissen sen är man på gymmet!!!!!!

6 kommentarer:

  1. hallo igen allihopan!!!!
    hehe nu skriver jag varenda gång, känn inte att ni behöver svara varenda gång!! Verkar om allt är bra med er... hehe hälsa albin att vi får prata engelska sen när han kommer hem då!=) Träna ger färdighet sofia, det är bara att pinna på i dina klackisar... Hiss till gymmet!!!! låter inte fel!! puss o haj leverpastaj

    SvaraRadera
  2. Hej på er allesammans!!
    Gud vad härligt och fint ni verkar ha det och vad skönt att resan gick så bra för er allesammans. Här flyter allt på i maklig takt, ikväll blir det fest dock - vilket alltid är trevligt =)
    Ha det riktigt bra alla fyra, jag kikar in här och kommenterar titt som tätt!
    Förresten Sofia, är det du som stylat bloggen och lagt in bilder? I så fall imponerar du på mig ;)
    Massor med kramar från Fanny! Kalle och Yda hälsar!

    SvaraRadera
  3. Nej Fanny, det är jag, Fredrik som stajlat om lite... Vad trodde du??

    SvaraRadera
  4. Hallå, hallå!

    Vilken lyx, säger jag bara! Är alla människor lika trevliga? Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Er "Kate" kanske vill följa med hem sedan...
    Njut av livet och ha det bra!
    Kramar från Trollis4

    SvaraRadera
  5. Hej på er !!

    Oh vad allt låter underbart !!!
    Sofia, du har det precis som Hollywoodfruar !
    (Kanske bara ett fyllt kreditkort som saknas)
    Albin o Elton verkar ju också trivas, det känns bra för oss här hemma.
    Idag har vi varit i Kristianstad o shoppat lite.
    Tusen kramar till er !
    Tvåtusen kramar till Albin o Elton !
    Mamma o Pappa

    SvaraRadera
  6. Ja visst som hollywood fruarna är det nästan..... Ja alla människor är lika trevliga!
    Idag skjutsar hotellet oss med deras limosinbuss för mathandling.....
    Albin och Elton trivs och visst är det sköööönt!!!
    Krstd shopping? äsch kom hit hr ska ni få se på shopping :)
    Jag ska höra med Katie om hon är sugen på att åka med hem till våren ;)

    SvaraRadera